Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencimizden Büyük Başarı "NâN" Kısa Filmi Altın Portakal'da Finalde | Radyo, Televizyon ve Sinema | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencimizden Büyük Başarı “NâN” Kısa Filmi Altın Portakal’da Finalde

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencimizden Büyük Başarı “NâN” Kısa Filmi Altın Portakal’da Finalde

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi olan Enes Küçük, bitirme projesi kapsamında yapmış olduğu ve yönetmenliğini üstlendiği “NâN” adlı kısa filmi ile 61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde finale kaldı.

Küçük, finale kalma heyecanını dile getirerek filmin çekim sürecini şöyle anlattı: “Bitirme projem olarak yazıp yönettiğim “NâN” isimli kısa metraj filmimin planlamasına 2023 Aralık ayı itibari ile başladım. İlk olarak başta Radyo, Tv ve Sinema bölümünden öğrenci arkadaşlarım olmak üzere ekipler kurduk.  Günlerce süren çalışmalar ve toplantılarla senaryo geliştirme aşamasını bitirdikten sonra yapım aşamasına geçtik. Yapım aşamasının ardından da 2024 Nisan ayında çekimlere başladık. Hep birlikte yoğun bir set süreci geçirdik. Set sürecinde beni en mutlu eden şey üniversitemden öğrenciler ile çalışmak oldu. Farklı sınıflardan olan arkadaşlarımız canla başla gönüllü bir şekilde filme emek verdiler ve ortaya hayalimizdeki gibi bir iş çıktı. Bu süreçte başta proje danışmanım, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Bülent Bahri Küçükerdoğan olmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Deniz Telek, Arş. Gör. Mahmut Ceran ve Bölüm hocalarım projeyi yakından takip ettiler ve her aşamada da desteklerini esirgemediler. İhtiyacım olduğu her fırsatta yanımdalardı. Dekanımız Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan üniversitemizin, fakültemizin imkanlarını kullanmamız konusunda bizlerin önünü açtı. Bu film için tüm fakülte ve üniversite bizlere destek oldu. Filmimizin yapım sonrası aşamalarını tamamladıktan hemen sonra “filmin prömiyeri” için hocalarımız ile konuşarak iddialı bir giriş yapmak istedik.

Altın Portakal Film Festivali’nde “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri” kategorisine başvuru yaptık ve filmimiz değişik Sinema Okullarından 12 öğrenci filmi ile finale kaldı. 5 – 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde filmimizin finale kalması beni ve tüm ekibi çok heyecanlandırdı.

Altın Portakal Film Festivali‘nde finale kalmak Bölüme başlarken hayal etmekte zorlandığım bir şeydi. Bu hayalimin gerçek olmasında destek veren ve bana inanan hocalarıma, danışmanıma ve hep yanımda olan Melisa Yavuz’a, Kerem Akdoğan önderliğindeki proje ekibine ve  bölüm arkadaşlarıma ve tabii ki Üniversiteme teşekkürü bir borç biliyorum. İnanmak ve ekip olmak bizim en güçlü yönümüz. Bununla beraber daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum.”

5 – 12 Ekim tarihleri arasında Altın Portakal Film Festivali “Sinema Okulları Öğrenci Filmleri” kategorisinde yarışacak olan “NâN” kısa filmine ve öğrencimize başarılar diliyor ve başarılarının devamını diliyoruz.