“Frankofon Afrika Sineması ve Abderrahmane Sissako” | Radyo, Televizyon ve Sinema | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

“Frankofon Afrika Sineması ve Abderrahmane Sissako”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlisi Muzaffer Musab Yılmaz, 29 Ocak 2019 tarihinde, Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF)’nde “Frankofon Afrika Sineması ve Abderrahmane Sissako” adında bir konuşma gerçekleştirdi. Afrika sinemasının tarihsel gelişimi üzerinde durulan konuşmada, Paris’te yaşayan Moritanyalı bir sinemacı olan Abderrahmane Sissako üzerinden, kıta sinemasının 2000’li yıllarda aldığı boyut müzakere edildi. Frankofon Afrika ülkeleri sinemacıları ile Avrupa merkezli fon kurumlarının ilişkilerini tartışan Yılmaz, Avrupalı fon kurumları ile sahip oldukları ilişkilerin, Afrikalı sinemacıların filmlerini biçim ve içerik yönünden etkilediğini belirtti.