Görsel İletişim Tasarımı Öğrencisi Berkay Ellek, Ellek Belediyesi’ne Logo Tasarladı | Radyo, Televizyon ve Sinema | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü 4. Sınıf öğrencisi olan Berkay Ellek, Osmaniye’nin Ellek Belediyesi’ne yeni bir logo tasarlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Öğrencimiz Berkay Ellek’in tasarımı, Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir tarafından onaylanarak resmî olarak kullanılmaya başlandı. Tasarım sürecinde belediyenin tarihî ve kültürel değerlerini modern grafik unsurlarıyla bir araya getiren öğrencimiz Berkay Ellek, logoyu belediyenin modernleşen yüzü olarak ön plana çıkarmayı başardı.

Geçmiş ve gelecek arasında bir köprü oluşturarak yenilikçi bir tasarım olan logonun görsellerdeki anlamı ise;

Adana – Şanlıurfa Otoyolu ve Mersin-Gaziantep Hızlı Tren Hattı:
Logo içerisindeki kahverengi çizgiler, Adana – Şanlıurfa Otoyolu ve Mersin – Gaziantep Hızlı Tren Hattını temsil etmektedir. Bu unsurlar, Ellek’in stratejik konumunu ve önemli ulaşım ağlarının geçtiği bir bölge olmasını simgeler.

Ellek Suyu:
Logonun alt kısmında yer alan mavi su dalgaları, Ellek’in meşhur Ellek Suyunu temsil eder. Bu, bölgenin bereketine vurgu yapar. Ellek ve Ellek Suyu tarihten günümüze uzanan birçok efsaneye ve hikâyeye ev sahipliği yapmıştır. Bu su, hem doğal bir zenginlik hem de beldenin bereketini ve yaşam gücünü simgelemektedir.

Ellek ve Peçenek Köylerinin Birleşimi:
Sağ ve soldan gelen hilal öğesi, Ellek Köyü ve Peçenek Köyünün birleşimini simgeler. Bu birleşim, Ellek Belediyesi’nin kuruluş sürecini ve birlikteliği ifade eder.

Zeytin ve Zeytin Yetiştiriciliği:
Logonun üst kısmında bulunan zeytin dalı figürü, Ellek’in zeytin yetiştiriciliği konusundaki önemine vurgu yapmaktadır. Zeytin dalı, aynı zamanda barış ve bereketin simgesi olarak, Ellek’in tarımsal üretimindeki öncü rolünü temsil eder.

Ay ve Yıldız:
Logo üst kısmında yer alan ay yıldız, Ellek’in Türkiye’nin bir parçası olduğunu ve milli değerleri temsil eder. Bu, bölgenin vatanseverliğini ve ulusal bağlarını ifade eder.

Bu beş öğe, Ellek Belediyesi logosunda bir araya gelerek, beldenin tarihini, doğasını ve ekonomik faaliyetlerini bir bütünlük içinde sunarak, kültürel mirasını ve gelecek vizyonunu yansıtan bir sembol olarak tasarlanmıştır.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.