Üniversitemiz Öğrenci Odaklı Yaklaşımıyla Zirvede! | Radyo, Televizyon ve Sinema | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Üniversitemiz Öğrenci Odaklı Yaklaşımıyla Zirvede!

Bağımsız araştırma laboratuvarı TÜMA, Türkiye’deki üniversite mezunlarının eğitim süreçlerinden memnun olma düzeylerini belirlemek ve üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamak amacıyla araştırmalar yürütmektedir. Bu kapsamda yürütülen son araştırmada, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezun memnuniyeti açısından Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 5. sıraya yerleşti.

Öğrenci Odaklı Yaklaşımın Başarısı: Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Üniversitelerin öğrenci deneyimleri hakkında zengin bir bakış açısı sağlayan araştırma sonuçları, öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında üniversitelerin ne kadar tatmin edici olduğu hakkında önemli bir fikir sunmaktadır. Bu bağlamda, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunlarının memnuniyetinin yüksek olması, üniversitemizin öğrenci odaklı yaklaşımının mezunlarımıza bir yansıması olarak görülebilir.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü: Sektöre Yönelik Program ve Uzman Akademik Kadro

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve memnuniyetlerini en yüksek seviyede tutmak için çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Üniversitemizin öğrenci odaklı yaklaşımı, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca en iyi şekilde desteklenmelerini ve mezuniyet sonrası kariyerlerinde başarılı olmalarını hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, üniversitemizde öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli etkinlikler, programlar ve destek hizmetleri sunulmaktadır.

Mezunların İş Hayatına Hazırlanması: Atölye Çalışmaları, Staj ve Proje Olanakları

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunları tarafından bu yüksek memnuniyet oranının elde edilmesinde, bölümün öğretim kadrosunun kalitesi, programın içeriği ve öğrencilere sunulan olanaklar gibi faktörler önemli bir rol oynamaktadır. Öğrenciler, bölümün müfredatının sektördeki ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak tasarlanmış olmasından, öğretim kadrosunun tecrübesinden ve öğrencilere sunulan atölye çalışmaları, staj ve proje olanaklarından memnuniyet duymaktadır ve söz konusu memnuniyet öğrencilerimizin mezuniyetleri sonrasında istihdam edilebilmelerine olanak sağlamaktadır.

Öğrencilere Sunduğu Destek Hizmetleriyle Öne Çıkıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin memnuniyetini ve başarılarını en yüksek seviyede tutmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu başarı, üniversitemizin öğrencilere yönelik yaklaşımının ve öğretim kalitesinin yüksekliğinin en önemli göstergesidir.