Hakkımızda | Radyo, Televizyon ve Sinema | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hakkımızda

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo – Tv – Sinema Bölümü, 2018 yılında Prof. Dr. Edibe Sözen’in kurucu dekanlığında eğitim hayatına başlamıştır. Radyo, Televizyon ve Sinema Programının Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Bahri Küçükerdoğan’dır.

Mezunlarımız

Öğrenciler her birinde 30 olmak üzere sekiz dönemde toplam 240 AKTS alır ve 2 dönem zorunlu stajlarını tamamlayarak mezuniyet hakkı kazanır. Kuram ve uygulama çalışmalarının birlikte yürütüldüğü Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Lisans Programı’nda öğrencilerin film yönetmenliği ve yapımcılığı, görüntü yönetmenliği, dizi ya da uzun film senaryo yazarlığı, kurgu operatörlüğü, sinema televizyon eleştirmenliği, radyo program yapımcılığı ve işletmeciliğigibi alanlarda, ilgili hizmetleri üretebilecek yeteneğe, bilgiye ve yaratım gücüne kavuşmuş olması hedeflenmektedir.Bu nedenle öğretim elemanı kadromuz, sahadan gelen uzman isimler ile desteklenmektedir.

Günümüzde özel televizyon ve radyo kanallarının artması, internet yayıncılığının gelişmesi, sinema salonlarının artışına paralel olarak Türk sinemasında üretimin hareketlenmesi, yaratım ve üretim düzlemlerinde yetkin elemangereksinimini ortaya çıkartmıştır. Radyo, Televizyon ve Sinema Programının amacı, eksikliği duyulan; çok yönlü, yeniliklere açık, etik değerlere saygılı ve yaratıcı fikirler geliştirebilen bireyler yetiştirmek ve sektöre kazandırmaktır. Öğrencilerimiz mezun olduklarında, film şirketlerinde, televizyon ve radyo kanallarında, reklam şirketlerinde, haber ajanslarında, internet yayıncılığı yapan firmalarda, tanıtım hizmeti veren şirketlerde, görsel ve işitsel medyanın her alanında çalışabilirler.

1 B****Y G***Ü
2 O*****N G****N